Sporting Neerpelt Badminton Club

Info & nieuws

%AM, %02 %335 %2016 %07:%mrt

Eerste herenploeg pakt punt tegen W&L

Na een maandje rust moest onze eerste herenploeg zondag aan de bak tegen W&L 2. In de eerste uitmatch van het seizoen, kregen onze jongens een sterke tegenstander voorgeschoteld. W&L pakte onder andere uit met Stijn Lenaerts: nummer 2 van België in het dubbel gemengd, en nummer 8 in de heren dubbel. Zonder onze Spaanse furie Ricardo beloofde het dus een zware namiddag te worden.

Neerpelt koos in de dubbels twee keer voor Tom en Niels, beide goed op dreef en dit seizoen al goed voor enkele belangrijke en knappe zeges, en twee keer voor Wouter en Martijn. Wouter en Martijn zorgde zowaar voor de verassing, door met knap badminton, de eerste dubbel tegen Stijn Lenaerts te winnen in 3 spannende sets. Tom en Niels presteerden matig, en verloren ondertussen de 2e en 3e dubbel. Ze waren niet echt tevreden over hun spel, maar alles was nog mogelijk. In de 4e dubbel misstapte Martijn zich in de 3e set en greep meteen naar de onderrug. Na een korte time-out, werd de wedstrijd toch hervat. Ondanks de time-out en pijnlijke rug werd de match toch nog binnengehaald, 2-2 na de dubbels dus en alles was nog te spelen.


Wouter trad in de eerste enkel aan tegen een echte stofzuiger. Met lange rally’s en geduldig spel werd de eerste enkel binnengehaald. Ook kapitein Tom deed het goed tegen de tweede Leuvens heer, die enkele keren uitpakte met een knoertharde smash. Ook Tom won zijn enkel, in 2 korte sets. 2-4 dus, een stunt leek in de maak. Martijn en Niels verloren echter beide hun eerste set, beide met 21-13. In hun tweede set deden ze alletwee beter, maar toch moesten ze toch de duimen leggen. 4-4 was dus de eindscore, ondanks dit onverhoopte gelijkspel reden onze heren toch met gemengde gevoelens terug naar Neerpelt.
Volgende week recuperen we Ricardo, en moeten we aan de bak tegen Royal Antwerp, waartegen op de eerste speeldag nog nipt werd verloren met 3-5.

 

Badminton, iets voor jou?
Ben je op zoek naar een leuke hobby? Een sport waarin je je samen met je vrienden helemaal kunt uitleven? Dan is badminton misschien wel iets voor jou! En de eerste 3 keer mag je gewoon gratis proberen!
Competitie
Bekijk hier de competitieploegen van Sporting Neerpelt badminton club
Badmintonclub Neerpelt bestaat 40 jaar
Dit jaar viert Badminton Club Neerpelt haar 40-jarig bestaan. Zaterdag 9 april werd dit gevierd samen met oud-bestuursleden, oud-trainers, clubspelers en het huidige bestuur en trainers in O.C. De Vranken

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Op 11 en 18 januari houden we instapmomenten voor recreanten.
- Tom Vanherk, voorzitter SNBC.