Sporting Neerpelt Badminton Club

Info & nieuws

%AM, %11 %451 %2016 %09:%apr

Neerpelt 1H wint tegen de leider

Op de voorlaatste speeldag moesten onze jongens naar Olve 1H, de leider in de competitie. Er moest gewonnen worden, om de kansen op het behoud open te houden. Neerpelt zakte af naar Antwerpen zonder Ricardo. In de dubbels werden de tandems Wouter en Martijn enerzijds, en Tom en Niels anderzijds, niet uit mekaar gehaald. De eerste dubbel werd relatief eenvoudig binnengehaald door Martijn en Wouter. Ondertussen waren Tom en Niels gestart aan hun derde set. Na een erbarmelijke start, kwamen ze te laat op gang en moesten ze uiteindelijk de duimen leggen, 1 – 1 dus.

Tom en Niels begonnen heel wat beter in hun tweede dubbel, en haalde die ook binnen in 3 sets. Wouter en Martijn waren in hun dubbel begonnen aan de derde set, een ware thriller waarin het geluk op de belangrijke punten net iets meer voor Olve was, met een verlies van 21-19 als gevolg 2 – 2 na de dubbels dus, gemengde gevoelens maar alles was nog mogelijk. Voorzitter en kapitein Tom, die eigenlijk pas op het 40-jarig bestaan zou speechen, haalde toch al flink wat peptalk boven om zijn mannen terug op scherp te zetten. En met succes! Wouter won zowaar tegen Rover Jay Babbatido, het nummer 18 van België. Ondertussen ging Niels echter wel kansloos onderuit in de tweede enkel. 2-2 dus, de broertjes Vanherk moesten beide hun enkel winnen om de overwinning binnen te halen.

En zo gebeurde het ook! Tom won set 1, waarna zijn tegenstander de strijd moest staken met een blessure. Ondertussen haalde Martijn, met matig badminton, zijn wedstrijd ook binnen. 3-5 dus op het veld van de leider, knappe prestatie die later op de dag zeker gevierd zou worden op het 40-jarig clubbestaan.

Volgende week trekken onze jongens voor de laatste ontmoeting naar Keerbergen, waar er zeker gewonnen moet worden willen ze hun kansen op het behoud veilig stellen.

 

Badminton, iets voor jou?
Ben je op zoek naar een leuke hobby? Een sport waarin je je samen met je vrienden helemaal kunt uitleven? Dan is badminton misschien wel iets voor jou! En de eerste 3 keer mag je gewoon gratis proberen!
Competitie
Bekijk hier de competitieploegen van Sporting Neerpelt badminton club
Badmintonclub Neerpelt bestaat 40 jaar
Dit jaar viert Badminton Club Neerpelt haar 40-jarig bestaan. Zaterdag 9 april werd dit gevierd samen met oud-bestuursleden, oud-trainers, clubspelers en het huidige bestuur en trainers in O.C. De Vranken

Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Op 11 en 18 januari houden we instapmomenten voor recreanten.
- Tom Vanherk, voorzitter SNBC.